Instagram

Blog

Home / All  / Blog  / Sfaturi utile care te vor ajuta să lași o impresie bună când iei masa în public

Bunele maniere sunt cartea noastră de vizită!

În ultima vreme s-au pierdut regulile de bună purtare, în special atunci când luăm masa în public. Gentleman Solutions își dorește să facă cunoscute obiceiurile de bună purtare ale unui gentleman și ale unei lady.

Atunci când suntem la masă și avem gura plină iar cineva ni se adresează, cel mai potrivit este să ridicăm un deget pentru a le da de înţeles că vom răspunde îndată ce vom termina de mestecat.
În ceea ce privește situațiile în care este necesar să ne suflăm nasul, cel mai indicat este să ne scuzăm și să mergem la toaletă. Mulți oameni fac greșeala de a-și sufla nasul la masă cu șervețelul.

Atunci când dorim să atragem atenția cuiva în privința acestor lucruri, cel mai indicat este să nu o facem în public, deoarece este foarte nepoliticos să punem persoanele care fac aceste greșeli în situații și mai jenante.buna purtare la masa
Atunci când luăm masa împreună cu mai multe persoane nu servim din mâncare până când nu a fost servită toată lumea. Dacă suntem în vizită, atunci gazda este cea care va da semnalul pentru a începe.
Nu trebuie să ne grăbim atunci când mâncăm și nu trebuie să ne aplecăm peste farfurie.

Atunci când luăm masa în public, nu este indicat să așezăm diverse obiecte pe masă (telefoane, chei, portofel). În cazul în care așteptăm un telefon important este indicat să păstrăm telefonul în buzunar, dar pe modul vibrații și în niciun caz să nu vorbim la telefon atunci când ne aflăm la masă.
Potrivit este să ne scuzăm și să mergem într-un loc mai retras în cazul în care trebuie să răspundem.

În ceea ce privește condimentarea mâncării, nu este indicat să folosim sarea și piperul înainte de a gusta mâncarea, acest lucru fiind considerat o insultă la adresa bucătarului.
În cazul în care cineva ne cere sarea sau piperul, trebuie să-i oferim ambele recipiente, nu doar unul.

Tacâmurile sunt așezate la masă astfel încât se va începe cu folosirea celui mai îndepărtat obiect, apoi, pe parcurs, cele apropiate de farfurie. Atunci când folosim lingura de supă, nu o umplem în întregime și nu o băgăm toată în gură, ci sorbim fără zgomot de la marginea ei. În timp ce mestecăm, tacâmurile trebuie să le lăsăm jos, pe farfurie, nicidecum înapoi pe masă sau spijinite de farfurie.

Felul în care lăsăm tacâmurile după ce am terminat de mâncat, transmite chelnerului următoarele mesaje:tacamuri la masa
În general bacșișul lăsat reprezintă în jur de 10% din nota de plată. Cu cât lăsăm mai mult, cu atăt semnalăm că ne-a plăcut mai mult mâncarea și serviciul chelnerului. În anumite țări bacșișul este inclus în nota de plată în timp ce în altele nu se practică, eventual doar pentru servire excepțională.

În cazul în care nu ne-a plăcut mâncarea, acest lucru nu trebuie să afecteze bacșișul chelnerului și este indicat să specificăm ce anume nu ne-a plăcut pentru ca situații de acest gen să poată fi evitate pe viitor.

Eleganţa nu este definită numai de ceea ce porţi.
Este modul în care te comporţi, modul în care vorbeşti şi ceea ce citeşti.
Carolina Herrera