Instagram

Blog

Home / All  / Blog  / Bunele maniere la masa de Paște

Sărbătorile ne aduc alături de cei dragi, iar masa de Paște reprezintă încă o ocazie pentru un Gentleman, dar și pentru o Lady, de a apela și a respecta codul bunelor maniere la masa de Paște.

Începând cu așezarea la masă, trebuie întotdeauna să adoptăm o poziție dreaptă și o atitudine serioasă, având coatele apropiate de corp iar incheieturile sprijinite lejer de masă.

O lady trebuie să își așeze mereu geanta lângă scaun și să își îndepărteze cu atenție rujul, folosind un șervețel de unică folosință.

Un gentleman se va ridica mereu de pe locul său în momentul în care se apropie de masă o doamnă.
La fel se va proceda dacă o doamnă hotărăște să părăsească masa.

Paharele sunt folosite în funcție de mărime:
– Paharul cel mare poate fi utilizat pentru vin roșu și apă;
– Cel mai mic este utilizat pentru vin alb;
– Paharul mai îngust și lung este destinat șampaniei.

Din respect pentru cei prezenți la masă, scobitorile nu vor fi folosite.
Se poate aștepta până la plecarea invitaților, sau dacă e urgent, se poate merge la toaletă.

Mâncarea trebuie savurată, de aceea la masă nu trebuie să ne grăbim să mestecăm.
Totodată, ar trebui evitate subiectele care pot aduce discuții în contradictoriu, subiecte care fac referire la bani sau costuri.

Dacă dorim sa luăm o pauză de la a mânca, furculițele se rezeamă de marginea farfuriei.
În cazul în care am finalizat de mâncat, tacâmurile se poziționează paralel pe farfurie.

„Aplicate de fiecare dată, acestea reîntrăgesc tabloul unei sărbători de familie.”
Sfaturile mai sus menționate au fost date de Dorina Arsene, trainer de bune maniere.

GTS gentleman si lady